Inner Banner
مقالات
  • صفحه اصلی
  • دسترسی سریع
  • مقالات
  • درمان به موقع آرتریت روماتوئید گردن، تنها راه جلوگیری از ماندگاری آن
امتیاز دهید :

درمان به موقع آرتریت روماتوئید گردن، تنها راه جلوگیری از ماندگاری آن

درمان به موقع آرتریت روماتوئید گردن، تنها راه جلوگیری از ماندگاری آن
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۵/۱۹ / تعداد بازدید : 8296

آرتروز گردن و روماتیسم گردن از دسته بیماری‌هایی هستند که بر اثر آسیب دیدن مهره‌های گردن به‌وجود آمده و موجب می‌شوند تا حرکت گردن، با درد بسیاری همراه شود.

پزشکان برای بهبود و کاهش درد بیمار، بر اساس علت و نوع آسیبی که به مهره‌های گردن وارد شده است، راه‌های درمانی مختلفی را تجویز می‌کنند. با ما همراه باشید تا در این مطلب، شما را با این بیماری‌ها و راه‌های درمان آن، آشنا کنیم.

آرتروز گردن یا روماتیسم گردن چیست؟

افرادی که دچار آرتروز گردنی می‌شوند، غضروف بین مفاصل و دیسک‌های گردنشان نازک می‌شود. یکی از علت‌های آن، کهولت سن است؛ در این صورت، گردن مانند گذشته، به راحتی حرکت نمی‌کند. به این مشکل استئوآرتریت نیز گفته می‌شود.

آرتریت گردن

روماتیسم گردن نیز یکی از بیماری‌هایی است که موجب التهاب و درد در مفاصل و مهره‌های گردن می‌شود. برخلاف آتروز گردن، احتمال این که افراد در سنین پایین دچار روماتیسم شوند، بیشتر است.

درد گردن باید جدی گرفته شود. فرقی ندارد که علت درد گردن، آتروز باشد یا روماتیسم؛ در صورتی که برای درمان روماتیسم مفصلی، سریعا اقدام نشود، این درد مزمن می‌تواند ماندگار شود.

روماتیسم و آرتروز گردن، در علائم و نوع درمان، بسیار شبیه به یکدیگر هستند. به همین دلیل در بسیاری از مقاله‌ها، تفاوتی بین آن‌ها لحاظ نمی‌شود.

علت آرتروز و رماتیسم گردن

آرتروز گردن ممکن است در اثر آسیب‌ها یا سایر مشکلات مانند نقرس یا آرتریت روماتوئید، به‌وجود آید.

علت آرتروز گردن

در بیماری آرتریت روماتوئید، سیستم ایمنی بدن، به اشتباه، به غضروف مفاصل حمله کرده و آن را از بین می‌برد.

علائم استئوآرتریت گردن و آرتریت روماتوئید گردن، بسیار شبیه یکدیگر هستند. در واقع می‌توان گفت تمام آن‌ها زیر مجموعه آرتروز گردن به‌شمار می‌روند.

یکی از تفاوت‌های کوچکی که آرتریت روماتوئید گردن با آرتروز دارد، در محل درد است. آرتروز گردن در مهره‌های انتهایی گردن رخ می‌دهد، در حالی که آرتریت روماتوئید، بیشتر مهره‌های فوقانی گردن را درگیر می‌کند.

وراثت، سن، اضافه وزن و چاقی از دیگر علل آرتروز گردن به شمار می‌آیند.

علاوه بر آن، افرادی که در مشاغل خاص یا ورزش‌هایی مانند ژیمناستیک فعالیت می‌کنند که احتمال وارد شدن فشار به مهره‌های گردنشان زیاد است، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرتروز گردن قرار دارند.

علائم آرتریت روماتوئید گردن

افرادی که دچار آرتروز گردنی می‌شوند، اصولا یک یا چند علامت زیر را با شدت مختلفی تجربه می‌کنند. این علائم ممکن است در گذر زمان تغییر کند.

این درد اصولا به تدریج شروع شده و با گذشت زمان ممکن است بدتر شود. در مراحل اولیه، احساس درد و سفتی در گردن بیشتر است، به خصوص صبح‌ها، زمانی‌که فرد از خواب بلند می‌شود. زمانی که درد شدت پیدا می‌کند، با کمی استراحت، می‌توان شدت آن را کاهش داد.

این احساس درد و خشکی گردن، در برخی افراد به قدری زیاد بوده که موجب اختلال خواب در نیمه‌شب می‌شود.

گروهی از افراد به دلیل آرتروز گردن، دچار سردرد در محدوده پشت سر و گردن می‌شوند.

آرتروز گردنی در برخی افراد، با توجه به میزان تحلیل بالای غضروف‌ها، علائم و درد بیشتری به‌همراه دارد.

ممکن است در آرتروز گردنی، به دلیل تحلیل رفتن غضروف و دیسک بین مهره‌ها، خارهایی در بین مهره‌ها رشد کند که موجب تنگ شدن کانال نخاعی شود.

اگر آرتروز گردنی شدت پیدا کند، یعنی استخوان و مفصل ستون فقرات، به‌صورتی قرار بگیرند که به شبکه نخاعی فشار وارد شود، ممکن است مشکلات و اختلالاتی در عملکرد فرد ایجاد شود. در این صورت، ممکن است فرد دچار گزگز، بی‌حسی و ضعف در دست و پا شود. این حالت از آرتروز گردنی، در عکس‌برداری و MRI مشخص شده و در صورت تشخیص پزشک، جراحی می‌شود.

درمان استئوآرتریت گردن

برای درمان روماتیسم گردن، قبل از هرچیزی باید به پزشک متخصص، برای معاینه مراجعه کنید. پزشک با بررسی موارد زیر، برای تشخیص آرتروز و سپس درمان استئوآرتریت گردن، اقدام می‌کند.

-آزمایش خون برای آنتی بادی یا نشانه‌های ژنتیکی

-MRI، سی‌تی‌اسکن یا سونوگرافی

-آزمایش مایع مفاصلی استخوان

بر اساس نتیجه آزمایش‌ها، پزشک یک روش درمان برای بهبود حال بیمار در پیش می‌گیرد.

آسیب‌های مفصلی ناشی از آرتروز، غیرقابل برگشت هستند؛ بنابراین روش درمانی پزشک، اصولا برای پیشگیری از بیشتر شدن درد است.

برای درمان رماتیسم و آرتروز گردن، پزشکان موارد زیر را بر اساس شدت و میزان آسیب مفصل تجویز می‌کنند.

فیزیوتراپی برای کاهش درد آرتریت روماتوئید گردن

فیزیوتراپی به تقویت عضله پشت و افزایش دامنه حرکت ستون فقرات کمک می‌کند. انجام ورزش‌های خاص، موجب تسکین درد و همچنین تقویت و کشش عضلات ضعیف می‌شود. طول برنامه‌های فیزیوتراپی متفاوت است اما در بیشتر اوقات بین 6 تا 8 هفته طول می‌کشد.

تجویز داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) و کورتیکواستروئیدها (قرص یا تزریق

 ممکن است در ابتدای درمان، پزشک چندین دارو یا قرص را به صورت همزمان برای کاهش درد و التهاب تجویز کند.

استفاده از کمپرس یخ یا گرم کردن گردن

 در برخی موارد، پزشک استفاده از کمپرس و ماساژ گردن را برای تسکین درد تجویز می‌کند.

استفاده از گردن‌بند طبی

پزشک در برخی موارد، استفاده از گردن بند طبی را برای فرد تجویز می‌کند. گردن‌بند طبی موجب محدود شدن دامنه حرکت گردن شده و به استراحت کردن عضله‌های گردن کمک می‌کند. اصولا بستن گردن‌بند طبی را برای چند ساعت در طول شبانه‌روز توصیه می‌شود. مداوم پوشیدن آن، ممکن است موجب ضعیف شدن عضلات گردن شود. شما می‌توانید از سایت آدور که در حوزه لوازم طبی و تجهیزات پزشکی فعالیت دارد این محصول را تهیه کنید.

جراحی آرتروز نخاعی

 اگر سایر روش‌های درمان آرتریت روماتوئید گردن، پاسخگو نباشند، بنا بر تشخیص پزشک، جراحی صورت می‌گیرد. هدف از جراحی نخاعی عبارت است از:

*رفع فشار نخاع و آزادسازی ریشه‌های عصبی از خار استخوان و سایر بافت‌هایی که به آن فشار وارد می‌کنند.

*ثبات ستون فقرات

پزشک با بررسی وضعیت بیمار، برای انجام دادن یا ندادن جراحی تصمیم می‌گیرد.

سخن آخر

در این مقاله بیان کردیم آرتروز گردن چیست و سپس به بررسی علت‌ها و علائم روماتیسم گردن پرداختیم و در نهایت، روش‌های درمان آرتریت روماتوئید گردن را بیان کردیم. امیدواریم توانسته باشیم با این مطلب، به سوالات شما در این رابطه پاسخ دهیم. سایر سوالات خود را در این زمینه، با ما به اشتراک بگذارید.