Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

درمان بیماری های مفصلی در خانه

درمان بیماری های مفصلی در خانه
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ / تعداد بازدید : 1339

یکی از جملاتی که از دوران کودکی تا به امروز آن را بارها از طریق تلویزیون، رادیو، پزشکان و حتی مادر و پدر شنیده ایم این جمله است که: "پیشگیری بهتر از درمان است!"

یکی از مهمترین بیماری ها و مشکلاتی که می تواند زندگی و گذر لحظات را برای افراد یک جامعه سخت و طاقت فرسا کند، دردهای مفصلی است. این نوع دردها که به اشکال گوناگون انسان را درگیر می کنند و هر کدام منشا خاص خود را دارند، با پیشرفت علم پزشکی و تجهیزات پزشکی ، قابل درمان و حتی قابل پیشگیری هستند.

ما در این مقاله سعی کرده ایم تا بهترین و مناسب ترین راهکارهای درمانی را که برای پیشگیری از دچار شدن به دردهای مفصلی می توانید در خانه با استفاده ازمحصولات طبیو یا ورزش های خانگی انجام دهید، مورد بررسی قرار دهیم. البته قبل از بررسی راهکارهای پیشگیری، لازم است برخی از تعاریف را دوباره مرور کرده و آن ها را به خاطر بسپاریم.

مفهوم پیشگیری

پیشگیری از بیماری در ساده ترین تعریف، به معنی جلوگیری از به وجود آمدن بیماری قبل از وقوع آن است و شامل کلیه اقداماتی می شود که از آن ها برای قطع یا آهسته کردن سیر بیماری استفاده می شود. در واقع می توان گفت که کشف عامل ایجاد بیماری و درد، و مقابله با آن قبل از دچار شدن به مشکلات، به معنای پیشگیری است.

 پیشگیری در 4 سطح کلی مورد بررسی قرار می گیرد:

  • پیشگیری نخستین و اساسی
  • پیشگیری اولیه یا ابتدایی (ارتقای بهداشت و حفاظت اختصاصی)
  • پیشگیری ثانویه (تشخیص زودرس بیماری و درمان صحیح آن)
  • پیشگیری ثالثیه (محدود کردن ناتوانی و بازتوانی)

 

پیشگیری نخستین یا اساسی

در این مقاله به توضیح پیشگیری نخستین یا اساسی دردهای مفصلی خواهیم پرداخت. پیشگیری نخستین مفهوم جدیدی است که توجه ویژه ای به پیشگیری از بیماری های مزمن دارد. در واقع این نوع از پیشگیری واقعی ترین و اصلی ترین مفهوم را در بین تمام سطوح پیشگیری دارد. مهمترین اقدام در این سطح، آموزش شخصی و همگانی است.

درد مفصلی چیست؟

برای توضیح درد مفصلی ابتدا نیاز داریم تا با مفهوم مفصل و کارایی آن در بدن آشنا شویم. از نظر علم آناتومی مفاصل ارتباط بین استخوان ها را ایجاد می کنند. به طور کلی می توان گفت که مفاصل در حرکت استخوان ها بسیار موثرند و وظیفه اصلی این کار را به دوش می کشند. هرگونه آسیب به مفاصل در اثر بیماری و یا حادثه باعث ایجاد درد و تداخل حرکتی در فرد می شود.

دردهای مفصلی از نظر میزان درد، بازه بسیار وسیعی از کمی آزاردهنده تا ناتوان کننده را شامل می شوند. این دردها می توانند بعد از چند هفته از بین بروند و یا در صورت عدم رسیدگی، تا چند ماه و چند سال فرد بیمار را آزار دهند.

علائم دردهای مفصلی

مانند باقی بیماری ها که علائم خاصی دارند و با اطلاع از علائم آن ها میتوان به راحتی از دچار شدن به آن بیماری مطلع شد، دردهای مفصلی نیز علائم خاص خود را دارند که به راحتی می توان آن ها را شناسایی کرد و در صورت دچار بودن به بیماری های مفصلی، آن را در خانه و یا در صورت لزوم، جهت درمان آن به پزشک مراجعه کرد. مهمترین علائمی که نشان دهنده بیماری های مفصلی هستند عبارتند از:

  1. محدودیت های حرکتی (در این نوع، حرکت برخی از استخوان ها به سختی انجام می‌شود)
  2. تورم (ایجاد تورم در محل تلاقی مفاصل و استخوان‌ها می تواند نشان دهنده بیماری های مفصلی باشد)
  3. گرم شدن مفاصل
  4. خشکی صبحگاهی
  5. و ...

 

  علل دردهای مفصلی

 

بیماری های مفصلی با توجه به سن افراد می توانند علت های بسیار متنوعی داشته باشند. البته گاهی اوقات بیماری آرتروز به تنهایی نمی تواند باعث ایجاد بیماری های مفصلی و درد در مفاصل باشد و لازم است برای برخی از دردهای بسیار آزار دهنده به پزشک مراجعه کنید تا او با معاینه تخصصی، علت درد در مفاصل شما را تشخیص دهد. در بعضی مواقع دردهای مفصلی و بیماری های مفصلی می توانند بسیار خطرناک باشند.

علل دردهای مفصلی را می توان به چند دسته تقسیم کرد که تعدادی از آن‌ها عبارتند از:

  • شکستن استخوان
  • جابجایی مفاصل
  • التهاب مفاصل
  • عفونت استخوان
  • التهاب تاندون ها
  • سندرم درد ناحیه ای
  • نقرس
  • کم کاری تیروئید
  • آرتروز
  • و .....

در واقع می توان گفت که این 9 مورد تعداد بسیار اندکی از علل بیماری های مفصلی هستند. البته نباید این موضوع را فراموش کنید که در ابتدا برای تمامی دردهای مفصلی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید و تشخصی علت بیماری را به عهده پزشک بگذارید.

درمان درد مفاصل در خانه

اگر از علت درد مفاصل خود خبر دارید و چند ماهی است که با آن دست و پنجه نرم می کنید، شما می توانید به راحتی و با استفاده از برخی راهکارهای خانگی مانند محصولات طبی و تجهیزات پزشکی خانگی با این بیماری مبارزه کرده و آن را برای همیشه از بین ببرید. البته فراموش نکنید که اگر پزشک شما علت بیماری را جزء بیماری های خطرناک تشخیص داده است، به صورت کامل نیاز دارید تا از دستورات پزشک خود پیروی کرده و درمان خود را پیش ببرید. در واقع این درمان های خانگی برای افرادی هستند که درد مفاصل آن ها ریشه و علت خطرناکی ندارند و می توانند با استفاده از تجهیزات پزشکی، ورزش های خانگی و ... درد را کاهش دهند و آن ها را درمان کنند.

  • یکی از اولین و اصلی ترین پیشنهادها و راهکارهایی که می توان برای درمان و یا کاهش درد در مفاصل ارائه داد؛ کاهش وزن است. البته فراموش نکنید برای کاهش وزن نباید از ورزش های سنگین و یا خطرناک استفاده کنید چون ممکن است باعث تشدید درد و یا بیماری شما شوند. با بهبود رژیم غذایی خود می توانید به به راحتی شروع به کاهش وزن کنید و به راحتی درد شدید در مفصل های خود را کاهش دهید. یکی از بهترین راهکارها برای کاهش وزن را می توان کاهش میزان غذاهای بسته بندی شده و فست فود عنوان کرد.
  • یکی دیگر از فعالیت هایی که می توانید آن را برای کاهش درد مفاصل خود استفاده کنید آگاهی است. آگاهی از میزان فشاری که در طول روز در محیط کار و یا در خانه بر روی مفاصل شما می آید. به طور مثال اگر فکر می کنید شیوه نشستن و یا ایستادن شما در افزایش درد مفاصل تاثیر بسیار زیادی دارند باید به سرعت آن ها را تغییر دهید و راهکارهای جدیدی را استفاده کنید.

راهکار مفید دیگر آن است که مفاصل خود را قوی کنید. ورزش کردن باعث می شود تا انعطاف مفاصل شما بیشتر شود و البته این کار به کاهش وزن شما نیز کمک خواهد کرد. یکی از مهمترین نکاتی که قبل از شروع ورزش باید بدانید این است که به ازای هر یک کیلوگرم کاهش وزن، چهار کیلوگرم فشار از روی زانو و شش کیلوگرم از روی لگن شما برداشته خواهد شد و به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی بیماری های مفصلی ساده و غیر پیشرفته خود را درمان کنید.

یکی دیگر از روش هایی که می توانید با استفاده از آن بیماری مفاصل خود و درد آن نقاط را درمان کنید، آب درمانی است. در واقع می توان گفت که هیچگاه حتی در زمانی که به این بیماری دچار نشده اید، مفاصل خود را از آب محروم نکنید. آب 70 درصد از بافت غضروفی مفاصل ما را تشکیل داده است و در جذب مواد مغذی برای سلامت مفاصل نقش بسیار مهمی دارد. از دست رفتن آب بدن یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای بروز درد در مفاصل است.

استفاده از محصولات طبی و تجهیزات پزشکی خانگی نیز می‌تواند یکی از روش‌های تاثیرگذاری باشد که به کاهش درد و یا درمان قاطع بیماری مفصلی شما کمک بسیاری بکند. با خرید درست و دقیق محصولات طبی می‌توانید روز به روز کاهش دردهای مفصلی را مشاهده کنید. برای اطلاع از چگونگی خرید درست محصولات طبی مورد استفاده برای دردهای مفصلی می‌توانید راهنمای خرید محصولات آدور را بخوانید و از آن برای خرید استفاده کنید.

 چه ورزش هایی انجام دهیم؟

همانطور که قبلا به آن اشاره کرده ایم، ورزش کردن می تواند باعث کاهش قابل توجه درد مفاصل شما شود. ورزش و تحرک مناسب و درست به شما کمک می کند تا مفاصل شما انعطاف پذیر تر و قوی تر شود. در اینجا سعی خواهیم کرد تا بهترین و موثرترین ورزش هایی که می تواند به شما برای کاهش درد کمک کند را مورد بررسی قرار دهیم.

  1. کشش ماهیچه ساق پا

  2. دستان خود را بر روی یک سطح قرار دهید و بدن خود را به عقب بکشید، اکنون با پای راست خود فشاری به زمین بیاورید و این حرکت را تا جایی انجام دهید که کشش ماهیچه پای راست خود را به راحتی احساس کنید. این ورزش را 4 مرتبه برای هر کدام از پاها انجام دهید و به میزان 15 الی 30 ثانیه فشار و کشش را بر روی ماهیچه های خود تحمل کنید.

  3. کشش ماهیچه چهار سر ران

  4. دستان خود را بر روی یک سطح صاف قرار دهید، پای راست خود را به اندازه یک قدم عقب ببرید. پای چپ خود را با دستان خود از پشت بگیرید و کمی آن را خم کنید. در این ورزش باید کشش را به راحتی بر روی ماهیچه ران خود احساس کنید.

  5. کشش کشاله ران

بر روی زمین بنشینید، کف پاهای خود را به هم بچسبانید و با دو دست خود، مچ پا را بگیرید. حالا وقت آن است که با کمی فشار، زانوی خود را به زمین نزدیک کنید. بعد از انجام این حرکت باید به راحتی کشش به وجود آمده در کشاله ران خود را احساس کنید. 15 الی 30 ثانیه تحمل کنید و دوباره این کار را انجام دهید.

البته ورزش های بسیار زیادی تا به امروز توسط پزشکان و ورزشکاران برای کاهش دردهای مفصلی توصیه شده است.

حرف آخر

شرکت آدور با هدف بهبود سلامتی افراد جامعه و جلوگیری از دردهای آزاردهنده، شروع به فعالیت در زمینه تولیدمحصولات طبی، تجهیرات پزشکی و تجهیزات پزشکی خانگی کرده است. تنوع محصولات برای درمان بیماری های مفصلی این امکان را به شما می دهد تا اگر هرگونه درد و یا بیماری در هر قسمت از بدن خود احساس کردید، برای پیشگیری از افزایش درد و بیماری، از محصولات آدور استفاده کنید از جمله محصولات می توان به ساق بند زانوبند موهری، ساق بند زانوبند حوله ای یا زانوبند چهار فنره اشاره کرد. آدور سلامتی شما را به عهده می گیرد و بزرگترین ثروت زندگی که همان سلامتی است را به شما بر می گرداند.

آدور با شعار «تعهد ما، سلامت شماست» مسئولیت مهم سلامتی شما را بر عهده گرفته و در این مسیر، تمام تلاش خود را برای به‌روزکردن دانش، تولید محصولات باکیفیت و توزیع این محصولات با بهترین قیمت در سرتاسر ایران به کار گرفته است تا همه اقشار جامعه بتوانند از این محصولات استفاده کنند.  برای خرید محصولاتی مانند زانو بند با مفصل مندرج، کتف بند و .... که به رفع و یا کاهش دردهای مفصلی شما کمک می‌کنند، می‌توانید از صفحه‌ی محصولات آدور استفاده کنید





ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
معصومه یاری 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

به من گفتند که آب گرم هم خیلی میتونه موثر باشه اما درد مفاصل به این سادگی ها برطرف نمیشه و نمیدونم باید چه کاری انجام بدم تا درد مفاصل هم کم بشه

ادمین 3 سال قبل
0-

سلام. بله یکی از روش های استفاده از آب گرم هست اما پیشنهاد می کنیم اگر درد شما کاهش پیدا نکرد حتما به دکتر مراجعه کنید.

معصومه یاری 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

به من گفتند که آب گرم هم خیلی میتونه موثر باشه اما درد مفاصل به این سادگی ها برطرف نمیشه و نمیدونم باید چه کاری انجام بدم تا درد مفاصل هم کم بشه

ادمین 3 سال قبل
0-

سلام. وقت بخیر دوست عزیز. پیشنهاد می کنیم قبل از هرکاری به دکتر متخصص خود مراجعه کنید. اما استفاده از آب گرم را بصورت مداوم برای کاهش درمان درد مفاصل استفاده کنید.

حسین احمدی 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

گاهی تورم در مفاصل پاهام ایجاد میشه؛ تمام ورزش های که گفتین رو انجام دادم خیلی تاثیر داشته اما همچنان درد و تورم داره.

ادمین 3 سال قبل
0-

سلام وقت بخیر. باتوجه به اینکه بیماری شما هنوز مشکلش حل نشده پیشنهاد می کنیم به دکتر مراجعه کنید.

سحر 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

انتخاب جای خواب مناسب هم میتونه خیلی موثر باشه

ادمین 3 سال قبل
0-

سلام. بله حتما همین طور هست. جای خواب می تواند درد مفاصل شما را کاهش دهد.

captcha
ارسال نظر