Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

از علائم واریس تا درمان آن

از علائم واریس تا درمان آن
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۴/۲۸ / تعداد بازدید : 1679
در برخی از افراد با مشاغل خاص، انجام فعالیت‌های روزمره و تکراری زندگی موجب شده که زمان بسیار زیادی را پشت میز و یا به‌صورت ایستاده بگذرانند. متاسفانه این گروه از افراد، در معرض خطر ابتلا به بیماری واریس هستند. البته، بسیاری از افراد به این بیماری مبتلا هستند، در حالی‌که هیچ علائم و مشکلی در آن‌ها بروز و نشان داده نشده است.
علت واریس چیست؟ آیا واریس درمان قطعی دارد؟ علت واریس پشت زانو چیست؟ علائم واریس ران پا چیست؟ اگر به دنبال جواب این سوال‌ها هستید، با ما همراه باشید زیرا در این مقاله به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

واریس چیست؟

نقش سیاهرگ در بدن، انتقال اکسیژن و خون به قلب است. علاوه بر سیاهرگ، مویرگ‌های بسیار ریزی نیز وجود دارند که خون را به سمت سیاهرگ و قلب هدایت می‌کنند. سیاهرگ‌ها دریچه‌هایی درون خود دارند که با باز و بسته شدن آن‌ها، خون به سمت قلب هدایت می‌شود.
واریس، زمانی رخ می‌دهد که دریچه‌های این رگ‌ها به درستی کار نکرده یا دیواره رگ‌ها نازک می‌شوند. اگر این دریچه‌ها به هر دلیلی، ضعیف شده یا آسیب ببینند، خون در پشت آن‌ها جمع شده یا حتی در جریان برعکس حرکت می‌کند.

واریس چیست؟ دیواره‌های رگ‌ها نیز به دلیل افزایش فشار خون یا کشیده شدن رگ‌ها می‌توانند ضعیف شوند. چند دلیل که ممکن است موجب ضعیف شدن و آسیب دیدن دریچه‌ها و دیواره رگ‌ها شود، عبارت است از:
اختلال در هورمون‌ها
روند پیری
اضافه وزن
پوشیدن (طولانی مدت) لباس‌های تنگ و محدود‌کننده
فعالیت‌های تکراری و طولانی مدت، از جمله ایستادن
واریس بیشتر در قسمت پایینی بدن، ران، ساق و مچ پا رخ می‌دهد. در بالا به نمای کلی از علایم واریس پشت مچ پا اشاره شد. اما علائم واریس ران پا چیست؟

علائم واریس چیست؟

علائم واریس پا در هر فردی می‌تواند متفاوت باشد. اما اکثر افرادی که به واریس پا مبتلا هستند، دارای نشانه‌های زیر هستند:
برجستگی و بیرون‌زدگی رگ‌های بزرگ بنفش یا آبی رنگ در زیر پوست که بر روی پا و مچ پا ظاهر شده و برخی اوقات، به‌صورت خطوط ریز (مانند تارهای عنکبوت) نمایان می‌شوند.
خارش در اطراف رگ‌های واریسی به‌خصوص در قسمت ساق و مچ پا
تورم در ناحیه پاها و مچ پا
گرفتگی عضلات پاها، به‌خصوص در شب
تغییر رنگ و زخم در پوست (در صورت عدم درمان رگ‌های واریسی، این بیماری می‌تواند موجب به‌وجود آمدن لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست یا ایجاد زخم بر روی ساق پا شود.)
در هوای گرم و یا به هنگام ایستادن، درد در این نواحی بیشتر شده که با نشستن و استراحت کردن، از شدت آن کم می‌شود.
علائم واریس می‌تواند مشابه علائم سایر بیماری‌ها باشد، به همین دلیل برای تشخیص آن، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

چه کسانی احتمال ابتلا به واریس را دارند؟

طبق آخرین تحقیقات، یک سوم از افراد بزرگسال، به واریس مبتلا می‌شوند. این بیماری در زنان شایع‌تر است.
هرکسی ممکن است به واریس مبتلا شود اما عوامل خاصی، احتمال ابتلا به واریس را در گروهی از افراد، افزایش می‌دهند. این عوامل عبارتند از:
سن:
با افزایش سن، دیواره و دریچه رگ‌ها مانند گذشته عمل نمی‌کنند و سیاهرگ‌ها و مویرگ‌ها، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند.
جنسیت:
علت واریس ساق پا در بسیاری زنان، هورمون‌هایی هستند که در کشیدگی دیواره رگ‌ها تاثیر می‌گذارند. زنانی که از قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنند یا در دوران بارداری یا یائسگی هستند، بیشتر در معرض خطر بیماری واریس هستند.
سابقه خانوادگی:
افرادی که سابقه این بیماری را در خانواده خود دارند، به دلیل وراثت، احتمال ابتلا به واریس، در آن‌ها بیشتر است.

علائم واریس چیست؟
سبک زندگی:
سبک زندگی افراد نقش موثری در ابتلا به واریس دارد. میزان گردش خون، در بدن افرادی که مدت زمان زیادی در طول روز را به‌صورت نشسته یا ایستاده، سپری می‌کنند، کاهش پیدا می‌کند. همچنین پوشیدن شلوار تنگ یا شلوار با کمربند سفت، موجب کاهش میزان گردش خون در پا می‌شود.
سلامت جسمانی:
برخی از بیماری‌ها مانند یبوست یا بعضی از تومورها، موجب افزایش فشار خون در رگ‌ها می‌شود.
مصرف دخانیات:
افرادی که سیگار می‌کشند، بیشتر در خطر ابتلا به واریس قرار دارند.
وزن:
اضافه وزن و چاقی موجب فشار به رگ‌های خونی و در نتیجه واریس می‌شود.

آیا واریس درمان دارد؟

هیچ درمان قطعی برای واریس وجود ندارد. اما موارد زیر می‌توانند کمی از علائم ظاهری آن کم کرده و درد آن را کاهش دهند. در برخی از افراد، واریس هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند و این افراد، تنها جهت از بین بردن علائم ظاهری آن، برای درمان اقدام می‌کنند. روش‌های زیر، از رایج‌ترین روش‌های درمان واریس است:
ورزش:
بردن پاها بالاتر از سطح کمر، موجب می‌شود تا شدت جریان خون در رگ‌ها کاهش پیدا کرده و فشار در رگ‌ها کم شود. در طول روز چندین بار، پاهای خود را بالاتر از سطح کمر ببرید.
جوراب واریس: 
جوراب واریس، جورابی است که با ایجاد فشار موضعی، موجب جمع شدن رگ‌ها و مانع از کشیدگی آن‌ها می‌شود، که این امر به بهبود جریان خون کمک می‌کند. سایت آدور یک وب‌سایت در حوزه فروش آنلاین لوازم طبی و تجهیزات پزشکی است. شما از طریق این سایت می‌توانید خرید جوراب واریس را به صورت آنلاین انجام دهید.

آیا واریس درمان دارد؟
اسکلروتراپی:
در این روش، پزشک متخصص، دارو را به رگ‌های خونی تزریق می‌کند. این محلول، جریان خون را کم کرده و دیواره رگ‌ها را به یکدیگر جذب می‌کند. همین امر موجب کوچک شدن رگ و از بین رفتن برجستگی آن می‌شود. 
لیزر درمانی:
در این روش، از لیزر برای بستن رگ‌های آسیب‌دیده استفاده می‌کنند.
جراحی:
در این روش، پزشک جراح، رگ‌های دچار مشکل را جراحی می‌کند تا رگ‌های واریسی فعلی را از بین برده و از ظهور رگ‌های واریسی جدید، جلوگیری کند.
موراد بیان شده در بالا، تعدادی از روش‌های درمانی واریس است که پزشک، با توجه به نتیجه معاینه و وضعیت بیمار، یکی از آن‌ها را برای درمان بیمار انتخاب می‌کند. برخی از تجهیزات پزشکی برای درمان واریس در سایت آدور موجودهست که می توانید استفاده کنید. 
امیدواریم این مطلب توانسته باشد به سوالات شما در رابطه با واریس پاسخ دهد. اگر شما نیز با این بیماری درگیر بوده‌اید، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.





ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر